Kinkkukakku

Tästä ei enää helpommaksi muutu juhlien suolaisen syötävän valmistaminen. Hapankorppupohja yhdistettynä kinkkutuorejuustotäytteeseen on takuuvarma yhdistelmä, se ei petä koskaan. Valmista kakku vaikka jo pari päivää ennen juhlia ja viimeistele se koristeilla edellisenä iltana.

kinkkkukakku

Hapankorppu kinkkukakku

Pohja:

10 hapankorppua

50 g voita

Täyte:

150 g saunapalvikinkkua

4 rkl maustekurkkusalaattia

350 g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk kermaviiliä

2 liivatelehteä

2 rkl sitruunan mehua

Koristeeksi:

ohuita kinkkuleikkeleitä

kurkkua

miniluumutomaatteja

kinkkukakku

Murskaa hapankorput tehosekoittimella ja lisää sulatettu voi joukkoon. Painele pohja irtopohjavuokaan, johon olet laittanut alle leivinpaperin. Laita vuoka kylmään ja valmista sillä välin täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kulhossa tuorejuusto, kermaviili, kurkkusalaatti sekä kuutioidut kinkut. Kiehauta sitruunamehu ja sekoita joukkoon puristetut liivatelehdet. Kaada täyte vuokaan ja levitä se tasaisesti. Anna kakun hyytyä vähintään yön yli. Koristele kakku kinkkusiivuilla, kurkuilla sekä tomaattikukilla.

kinkkukakku

Advertisements

6 kommenttia artikkeliin ”Kinkkukakku

  1. Näyttää hyvältä! Täytteitä vaihtamalla saa vaikka mitä variaatioita :) Mieleen tuli heti avokado-kylmäsavulohi-punasipuli -yhdistelmä :D

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s