Hedelmäinen vuokaleipä

hedelmäinen vuokaleipä

Halusin pitkästä aikaa kokeilla vuokaleivän tekoa, mutta en halunnut tehdä siitä ihan perinteistä versiota. Hiivataikina saikin sekaansa kourallisen kuivattuja hedelmiä sekä gluteenitonta karkeaa jauhoseosta. Gluteenittomista jauhoista tehty leipä ei kohonnut tai ruskistunut ihan niin paljon kuin normaalista jauhoista tehty leipä, mutta maku oli kuitenkin todella hyvä. Sipaisu margariinia päälle ja eikun ääntä kohti :)

hedelmäinen vuokaleipä

Hedelmäinen vuokaleipä G & L

4,5 dl vettä

1 pussi kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 pkt Semper gluteeniton karkea jauhoseos

3 rkl öljyä

1 dl kuivattuja hedelmiä (ananas & papaija)

hedelmäinen vuokaleipä

Mittaa kulhoon 42 asteinen vesi ja lisää suola. Kaada kuivahiiva osaan jauhoista ja sekoita se veden joukkoon. Lisää vähitellen loput jauhoista koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi lämmin öljy ja kuivatut hedelmät. Taikina jää hiukan löysäksi, mutta siitä tulee näin kuohkeampi. Laita taikina kohoamaan lämpimään noin puoleksi tunniksi. Voitele leipävuoka, jottei taikina jää siihen kiinni. Ota taikina kohoamasta ja kaada se voideltuun leipävuokaan. Anna kohota vielä noin 20 minuuttia. Paista kohonnut leipä 175 asteessa noin 35 minuuttia.

Advertisements

Yksi kommentti artikkeliin ”Hedelmäinen vuokaleipä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s