Vapuksi simaa

Vappu lähestyy kohta, mutta sima on tehtävä aina viikkoa ennen juhlia. Jos tänä vuonna jäi simat tekemättä niin otahan resepti talteen ensi vuotta varten.

vapuksi simaa

Sima

4 l vettä

250 g fariinisokeria

250 g sokeria

1-2 sitruunan mehu

1/5 tl tuorehiivaa

rusinoita

Kiehauta puolet siman vedestä ja kaada sokeri sen päälle. Lisää loput vedestä sekä puristettu sitruunan mehu vesi-sokeriseokseen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva tilkkaan nestettä ja lisää siman joukkoon. Kaada isoon ämpäriin. Anna käydä yön yli lämpimässä ja laita aamulla ämpäri jääkaappiin. Viileässä valmistumisaika kestää noin viikon. Kun sima on ollut kylmässä noin viikon pullota se sopivan kokoisiin pulloihin tai kaada tarjolle kannuun.

vapuksi simaa

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s