Tomaatti- ja oliivi focaccia

Helppo ja hyvä suolainen leivottavaksi, vaikkapa viikonlopun herkkuhetkiin. Uunista tulleen leivän päälle vain pieni nokare voita, muuta ei tähän herkkuun tarvita.

focaccia

Tomaatti- ja oliivi- foccacia       

3 dl vettä

1 tl suolaa

25 g hiivaa

6-7 dl vehnäjauhoja

0,5 dl öljyä

10 kpl oliiveja

10 kpl miniluumutomaatteja

focaccia

Liota hiivaa kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja vehnäjauhot vähitellen kokoajan vaivaten. Lisää lopuksi lämmin öljy ja laita taikina kohoamaan liinan alle puoleksi tunniksi. Viipaloi oliivit ja tomaatit valmiiksi taikinan kohotessa. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile niistä suorakaiteen malliset palat. Anna leipien kohota vielä noin 20 minuuttia, jonka jälkeen ripottele toisen leivän päälle tomaatin palat ja toisen päälle oliivin palat. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa voin kanssa.

focaccia

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s