Helppo ja hyvä suolainen leivottavaksi, vaikkapa viikonlopun herkkuhetkiin. Uunista tulleen leivän päälle vain pieni nokare voita, muuta ei tähän herkkuun tarvita.
Tomaatti- ja oliivi- foccacia
3 dl vettä
1 tl suolaa
25 g hiivaa
6-7 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
10 kpl oliiveja
10 kpl miniluumutomaatteja
Liota hiivaa kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja vehnäjauhot vähitellen kokoajan vaivaten. Lisää lopuksi lämmin öljy ja laita taikina kohoamaan liinan alle puoleksi tunniksi. Viipaloi oliivit ja tomaatit valmiiksi taikinan kohotessa. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile niistä suorakaiteen malliset palat. Anna leipien kohota vielä noin 20 minuuttia, jonka jälkeen ripottele toisen leivän päälle tomaatin palat ja toisen päälle oliivin palat. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa voin kanssa.