Mehevä porkkanakakku

Löysin tämän mehevän porkkanakakun ohjeen äitini reseptikätköistä ja ajattelin saman tien kokeilla sitä. Lisäksi löysin valkoista sokerimassaa, joista väsäsin hauskat porkkanakoristeet leivosten päälle. Kyllä kannatti kokeilla tätä reseptiä, sillä oli aivan taivaallisen hyvän makuista, vaikka itse sanonkin.

porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku (pellillinen)

Pohja:

6 dl porkkanaraastetta

2 dl öljyä

4 munaa

3 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljajauhetta

4 tl kanelia

Päällinen:

50 g voita

200 maustamatonta tuorejuustoa

3,5 dl tomusokeria

sokerimassaa ja elintarvikevärejä koristeluun

sitruunamelissaa

porkkanakakku

Kuori ja raasta porkkanat ohueksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne kakkuseokseen varovasti sekoittaen. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja öljy. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja levitä tasaisesti. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 10–15 minuuttia. Valmista päällinen vatkaamalla maustamaton tuorejuusto sähkövatkaimella sekaisin ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi. Lisää lopuksi tomusokeri ja levitä päällinen jäähtyneen pohjan päälle. Valmista sokerimassasta koristeita sekoittamalla valkoiseen sokerimassaan elintarvikeväriä ja muotoilemalla massasta koristeita. Lisää koristeisiin eloa tekemällä niihin kuvioita terävällä veitsellä.

porkkanakakku

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Mehevä porkkanakakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s