Spelttipullat

spelttipullat

Ajattelin kokeilla hiukan terveellisempää versiota pullista, käyttämällä taikinassa luomutuotteita ja spelttijauhoja. Speltistä on tullut viimeaikoina todella suosittua, sillä siinä on vehnään verrattuna korkeampi proteiinipitoisuus sekä runsaasti kivennäis- ja hivenaineita. Speltin jyvien tiivis kuori suojaa jyviä mekaanisilta vaurioilta ja ehkä jopa ympäristön epäpuhtauksilta. Kannattaa ihmeessä kokeilla!

Spelttipullat

5 dl luomumaitoa

50 g hiivaa

1 tl kristallisuolaa

1 rkl kardemummaa

1,5 dl ruokosokeria

1 luomukananmuna

noin 14 dl spelttijauhoja

150 g luomuvoita

voiteluun munaa

raesokeria

spelttipullat

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, kardemumma, sokeri ja muna. Lisää jauhot voimakkaasti vaivaten sekä lisää lopuksi pehmeä margariini. Peitä kulho ja vie lämpimään paikkaan kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Pyöritä kohonneesta taikinasta perinteisiä pyöreitä pullia tai pitkulaisia pötköjä jotka kiepautat rulliksi ja laita ne leivinpaperille liinan alle kohoamaan. Kun pullat ovat kohonneet voitele ne munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista rahkapiirakat 200 asteessa 10-12 minuuttia.

spelttipullat

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Spelttipullat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s