Pienet kinkkupizzat

 

kinkkupizzat

Aina ei tarvitse tehdä valtavan kokoisia isoja pizzoja, vaan voi rakennella helposti pieniä pizzoja sämpylän kokoisista taikinan palasista. Nämä herkut käyvät niin aikuisten illanviettoihin kuin lasten syntymäpäiville.

Pizzan pohjaan laitettava tomaattikastike on aina avain maukkaaseen lopputulokseen. Meidän pizzoissa käytettävä maustettu tomaattikastike on perhesalaisuus, joten sitä en voi tässäkään paljastaa. Mutta muutamien kokeilujen jälkeen, löydät varmasti hyvän yhdistelmän mausteiden ja tomaatin kanssa.

kinkkupizzat

Kinkkupizzat

Pohja:

6 dl vettä

50 g hiivaa

1 tl suolaa

ripaus sokeria

14-15 dl vehnäjauhoja

1 dl öljyä

Huom! Voit korvata osan vehnäjauhoista leseillä tai sämpyläjauhoilla, jotta taikinasta tulee kuituisampi.

Täyte:

2 dl maustettua tomaattikastiketta

300 g palvikinkkua palana

1 paprika

1 prk ananasta

1 prk oliiveja

500 g juustoraastetta

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen sekä lisää suola, sokeri ja vehnäjauhot hyvin vaivaten. Lisää lopuksi lämmin öljy ja laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi. Valmista tomaattikastike ja pilko kinkut, paprikat, ananakset ja oliivit pieniksi paloiksi. Pyöritä kohonneesta taikinasta pieniä sämpylöitä ja laita pellille liinan alle kohoamaan. Litusta sämpylät ja levitä pohjalle tomaattikastike. Lisää täytteet pohjalle ja levitä pizzan päälle juustoraaste. Paista pizzat 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Advertisements

2 kommenttia artikkeliin ”Pienet kinkkupizzat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s