Pullataikinasta rahkapiirakoita

rahkapiirakat

Pullataikinasta tehdyt rahkapiirakat ovat olleet meidän perheen perinneherkku ihan pienestä pitäen. Muistan pienenä, kuinka äitini leipoi niitä aina viikonloppuisin ja miten pullantuoksu muistuttaa edelleen lapsuuden herkullista viikonlopuista. Reseptin olen oppinut siis omalta äidiltäni ja aion pitää sen hyvässä tallessa muistini kovalevyllä. Perinteisestä pullataikinasta tehdyt rahkapullat ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullisia ja juuri nyt on sopiva aika valmistaa niitä pääsiäiseksi.

Rahkapiirakat noin 30 kpl

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

1,5 dl sokeria

1 kananmuna

14-15 dl vehnäjauhoja

150 g margariinia

Täyte:

500 g maustamatonta rahkaa

2 dl kuohukermaa

3 munaa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

kourallinen rusinoita

voiteluun munaa

rahkapiirakat

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, kardemumma, sokeri ja muna. Lisää jauhot voimakkaasti vaivaten sekä lisää lopuksi pehmeä margariini. Peitä kulho ja vie lämpimään paikkaan kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet sekaisin. Pyöritä kohonneesta taikinasta perinteisiä pyöreitä pullia ja laita ne leivinpaperille liinan alle kohoamaan. Kun pullat ovat kohonneet paina keskelle lasin pohjan avulla kuoppa. Voitele ja täytä rahkamassalla. Paista rahkapiirakat 200 asteessa 10-12 minuuttia. Tarjoile kylmän maidon kanssa:)

 

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Pullataikinasta rahkapiirakoita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s