Kalaa tulisi syödä ainakin kerran viikossa, mutta minulla tuo suositus kyllä harvoin toteutuu. Kaupoista saa nykyään helposti ja vaivattomasti ruodotonta ja perattua kalaa, joten luulisi, että sitä tulisi käytettyä useamminkin. Tänään valmistin lohimedaljongit uunissa tillin, sitruunan sekä suolan kera. Helppoa, hyvää ja ennen kaikkea terveellistä!
Lohimedaljongit
500g kirjolohta
2 tl karkeaa suolaa
2 rkl tuoretta tilliä
puolikas sitruuna
Leikkaa kalasta kahden sentin levyisiä paloja. Viillä palojen puoliväliin viilto ja aseta medaljongit leivinpaperin päälle uunivuokaan. Purista niiden päälle sitruunan mehu ja ripottele suolaa tasaisesti joka palalle. Silppua tuore tilli ja levitä se medaljonkien päälle. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Kalakastike
1 prk creme fraichea
1 tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
1 dl silputtua tilliä
1 rkl sitruunan mehua
Terveellistä, helppoa, ja nopeaa ja lisäksi vielä hyvännäköistä ja maukasta!
TykkääLiked by 1 henkilö
Omega komoset kuntoon.
TykkääLiked by 1 henkilö