Perinteiset korvapuustit

korvapuustit

Kävin viime viikonloppuna kyläilemässä Helsingissä ja leivoin tuliaisiksi sukulaisilleni perinteisiä korvapuusteja. Vanha kunnon korvapuustit voivat olla ihan yhtä hyviä, jopa parempia kuin uudet hienot leivokset.

Korvapuustit

2 pussia kuivahiivaa tai yksi tuorehiiva paketti

5 dl maitoa

1 muna

150g margariinia

1,5 dl sokeria

noin 13 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

Täyte:

noin 1 dl margariinia

1 dl kaneli- ja sokeriseosta

Sekoita 42 asteiseen lämmitettyyn maitoon sokeri, muna, kardemumma ja suola. Lisää taikinaan osa jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää jauhoja vähitellen ja kaada joukkoon lämmin margariini. Vaivaa taikina hyvin ja laita se kohoamaan lämpimään paikkaan 40 minuutiksi. Vaivaa kohonnut taikina ja jaa se kahteen osaan. Kaulitse palat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi. Levitä taikinapalan päälle puolet margariinista ja ripottele laitoja myöten sokerikaneliseos. Kääri levy rullaksi ja paloittele siitä vinottain paloja. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin ja paina sormilla pullan päältä pohjaan asti. Laita pullat leivinpaperin päälle uunipellille ja laita pelti kohoamaan noin puoleksi tunniksi lämpimään paikkaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle raesokeri. Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.

Advertisements

Yksi kommentti artikkeliin ”Perinteiset korvapuustit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s