Rahkainen omenapiirakka

Tiedätkö sen tilanteen, kun huomaat vieraiden olevan tulossa tunnin kuluttua, eikä sinulla ole mitään tarjottavaa. Tämä resepti on nopea ja helppo valmistaa kodin peruselintarvikkeista. Vieraat ovat varmasti mielissään, kun tarjolla on jotain itsetehtyä ja tuoretta. Voit valmistaa piirakasta myös pienemmän version, puolittamalla reseptin.

omenapiirakka

Rahkainen omenapiirakka

100 g voita

1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 prk rahkaa

1 dl maitoa

2 munaa

1,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 omenaa

kanelia

Sekoita sokeri ja voi sekaisin. Lisää muna sekä jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja vaniljasokeria. Voitele 24 cm levyinen vuoka ja painele taikina reunoja myöten. Sekoita rahka, maito, munat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja kaada seos taikinan päälle. Viipaloi omenat ja asettele ne piirakan päälle. Ripottele piirakan päälle kanelia ja paista noin 45 minuuttia 185 asteessa.

Huom! Omenoiden tilalla voi käyttää muitakin vaihtoehtoja, kuten päärynää, vadelmia tai mustikoita

Mainokset

5 kommenttia artikkeliin ”Rahkainen omenapiirakka

    • Tämä piirakka/kakku on kokeilemisen arvoinen.
      Jäähdytä hyvin, mielellään vaikka seuraavaan päivään. Pystyt leikkaamaan piirakasta/kakusta leipomossa myytävien palojen näköisiä, kun ne on jähmettyneet hyvin.
      Säilyy myös hyvin useampia päiviä, jos ei sitä ennen mene parempiin suihin

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s