Kinkkupiirakka

Kokeilin perjantaina ensimmäistä kertaa kinkkupiirakan tekoa. Etsin monista resepteistä parhaimmat ideat ja sovelsin sitten oman uuden reseptin. Tein saman piirakan vielä lauantaina itsenäisyyspäivä juhliimme ja minusta se onnistui heti paljon paremmin, koska jätin sipulin täytteestä pois. Kannattaa kokeilla, sillä tämä on helppo ja maukas tarjottava.

kinkkupiirakka

Maukas kinkkupiirakka

Pohja:

– 1 1/2 dl maitoa

– 1 muna

– 1/2 tl suolaa

– 4 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

– 50 g rasvaa

Täyte:

– 150 g palvikinkkua

– 1 punainen paprika

– 1 keltainen paprika

– 0,5 dl persilja silppua

– 100 g juustoraastetta

– 2dl juustoruokakermaa

– 3 munaa

1. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään sekaisin ja painele 24 cm levyisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Levitä pohjan päälle tasaisesti kuutioiksi leikattu kinkku ja paprika sekä persilja silppu. Levitä päälle juustoraaste.

3. Sekoita munat ja ruokakerma sekaisin ja kaada seos piirakan päälle tasaisesti.

4. Paista piirakka uunin keskitasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s