Kokeilin perjantaina ensimmäistä kertaa kinkkupiirakan tekoa. Etsin monista resepteistä parhaimmat ideat ja sovelsin sitten oman uuden reseptin. Tein saman piirakan vielä lauantaina itsenäisyyspäivä juhliimme ja minusta se onnistui heti paljon paremmin, koska jätin sipulin täytteestä pois. Kannattaa kokeilla, sillä tämä on helppo ja maukas tarjottava.
Maukas kinkkupiirakka
Pohja:
– 1 1/2 dl maitoa
– 1 muna
– 1/2 tl suolaa
– 4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
– 50 g rasvaa
Täyte:
– 150 g palvikinkkua
– 1 punainen paprika
– 1 keltainen paprika
– 0,5 dl persilja silppua
– 100 g juustoraastetta
– 2dl juustoruokakermaa
– 3 munaa
1. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään sekaisin ja painele 24 cm levyisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Levitä pohjan päälle tasaisesti kuutioiksi leikattu kinkku ja paprika sekä persilja silppu. Levitä päälle juustoraaste.
3. Sekoita munat ja ruokakerma sekaisin ja kaada seos piirakan päälle tasaisesti.
4. Paista piirakka uunin keskitasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia.