Jäätävän hyvää

Tänä jouluna ei ainakaan ole tiedossa kovin kylmiä pakkasia, joten on hyvä syy valmistaa jotakin jäistä jouluherkkua. Piparkakkujäädykkeessä yhdistyvät ihanasti piparkakun mausteinen maku ja kerman pehmeä maku. Tästä tuli heti ehdoton jouluherkkusuosikkini.

piparijäädyke

Piparijäädyke

1 tl kanelia

1-2 dl piparkakun muruja

1/2 fariinisokeria

2 kananmunaa

4 dl kuohukermaa

1. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa myös kuohkeaksi.

2. Sekoita muna- sokerivaahtoon kermavaahto isoilla pyöreillä liikkeillä.

3. Lisää kaneli ja piparkakut vähitellen edelleen isoilla liikkeillä sekoittaen.

4. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun kakku tai jäädykevuokaan.

5. Peitä se foliolla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä seuraavaan päivään tai ainakin 4-5 tuntia.

6. Kasta vuoka reunojaan myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille.

7. Koristele jäädyke pipareilla, hedelmillä tai suklaalla.

 

Advertisements

Yksi kommentti artikkeliin ”Jäätävän hyvää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s