Valkosuklainen karpalokakku

Tein viime viikonloppuna piparikurssilla tämän jouluisen valkosuklaa karpalokakun. Siinä yhdistyvät hyvin valkosuklaan makeus ja karpalon kirpeys. Hyytelökakut ovat helppoja ja nopeita valmistaa, sillä niiden valmistukseen ei mene kauan. Itse hyytyminen vie aikaa, mutta kakun valmistus kannattaa aloittaa edellisenä päivänä tekemällä pohja ja keskikerros. Päälliskerroksen tekee nopeasti pari tuntia ennen tarjoilua.

Valkosuklainen karpalokakku

valkosuklaakarpalokakku

Pohja

200 g piparkakkuja

75 g sulatettua voita

Täyte

2 dl kuohukermaa

250 g maitorahkaa

100 g valkosuklaata

1/2 dl sokeria

3 liivatetta

2 rkl kiehuvaa vettä

3 rkl siirappia

Koristeluun

4 dl jäisiä karpaloita

3 dl punaista glögiä tai mehua

2 dl hyytelösokeria

 

1. Vuoraa pyöreä, halkaisijaltaan 24 cm leveä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

2. Hienonna piparkakut kulhoon ja lisää sula voi. Painele seos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.

3. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

4. Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä ennen kuin sekoitat sen kermavaahdon joukkoon. Sekoita huolella ja lisää maitorahka sekä sokeri joukkoon.

5. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja liota ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Sekoita liemi nauhana kermaseoksen sekaan tasaisesti.

6. Levitä täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

7. Valuta kakun pinnalle ohut kerros siirappia.

8. Kiehauta glögi tai mehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.

9. Levitä jäiset marjat kakun pinnalle ja jätä hiukan karpaloita koristeeksi. Kaada mehukiille marjojen päälle tasaisesti. Anna hyytyä jääkaapissa noin puolisen tuntia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s