Jogurttinen vuokaleipä

vuokaleipä1

Ostin muutamia viikkoja sitten uuden irtopohjavuoan, jonka mukana tuli samaan settiin kuuluva leipävuoka. En ole koskaan aiemmin tehnyt vuokaleipää, mutta nytpä päätin kokeilla, kun vuoan sain. Idea itseasiassa lähti siitä, kun löysin jääkaapista pari päivää vanhaa maustamatonta jogurttia. Ajattelin kehitellä siitä jotain, ettei tarvitsisi heittää sitä hukkaan.

Jogurttinen vuokaleipä

5 dl maustamatonta jogurttia

50 g hiivaa

2 tl suolaa

2 dl kaurahiutaleita

1 dl kolmen viljan lesettä

n. 10 dl vehnäjauhoja

0,5 dl öljyä

Lämmitä jogurtti käden lämpöiseksi ja sekoita hiiva ja suola tasaisesti jogurtin joukkoon. Lisää kaurahiutaleet ja leseet sekä vehnäjauhoja desi kerrallaan samalla taikinaa vaivaten. Lisää lopuksi öljy ja pistä taikina kohoamaan liinan alle. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Ota vuoka esille ja voitele se kauttaaltaan öljyllä. Vaivaa taikinasta vuoan kokoinen ja laita se kohoamaan vuokaan. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kun taikina on kohonnut vuoassa kaksinkertaiseksi tee pinnalle viiltoja ja voitele se kananmunalla sekä ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista uunin keskitasolla n. 35 min.

 

Advertisements

2 kommenttia artikkeliin ”Jogurttinen vuokaleipä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s